De beste ideeën krijg je …onder de douche!

Schermafbeelding 2014-06-03 om 11.49.41Kijk! Dat is nou eens een onderzoek waar ik me helemaal in kan vinden. Douchen blijkt voor veel mensen een prima inspiratie te zijn om op goede ideeén te komen. Ik geloof het meteen, want ik ben een groot liefhebber van douchen. Sowieso kan ik me eigenlijk niet voorstellen aan een dag te beginnen zonder eerst even onder de douche door te lopen om wakker te worden. En er zijn meer voordelen van het nemen van een douche: Bijna driekwart van de mensen krijgt onder de douche de beste ideeën of weet er een probleem op te lossen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Veertien procent van de mensen neemt zelfs speciaal een douche om geïnspireerd te raken zo blijkt uit een onderzoek in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, China, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Brazilië. In elk land werden vijfhonderd mensen ondervraagd. Mensen nemen nog steeds vooral een douche om hygiënische redenen, maar 63 procent doet het om zich te verfrissen, 52 procent om te ontspannen, 35 procent om wakker te worden en tien procent om even alleen te zijn. Ruim veertig procent komt onder de douche zo tot rust dat ze spontaan nieuwe ideeën krijgen.

Met name jongeren raken geïnspireerd onder de douche. Eén op de vijf springt dan ook onder de douche zodra er inspiratie nodig is. Van de ouderen is dat slechts vijf procent. De helft van de jongeren vindt de douche de ideale plek om het hoofd helder te krijgen.

De ondervraagden brengen gemiddeld elke dag zeventig minuten door in de badkamer. Vrouwen blijven er 73,39 minuten en mannen 67,08 minuten. Jongeren tussen de 18 en 24 vertoeven er gemiddeld 75,93 minuten, terwijl mensen tussen de 45 en 54 er maar 60,09 minuten verblijven. Het douchen zelf duurt bij 40 procent van de ondervraagden meestal tussen de 6 en 10 minuten maar één op de tien doet er 21 tot 30 minuten over. Jongeren douchen langer dan ouderen en vrouwen langer dan mannen, zo blijkt uit het onderzoek. Jongeren blijken ook vaker te douchen dan ouderen. De helft van de ondervraagden doucht elke dag en 20 procent van de mannen doucht zelfs twee keer per dag. Slechts 3 procent doucht maar één keer per week.

Lees ook:Douchen doen we niet elke dag
Lees ook:Oudere Nederlander slaapt beter dan jongere
Lees ook:Douche is prima plek voor mijmeren en seks
Lees ook:Vrouwen ‘snoozen’ langer dan mannen
Lees ook:Ouderen willen vooral gezond en scherp blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>