Slapeloosheid geneest door kortere nachtrust

Ja, soms moet je dingen twee keer lezen wil je ze in één keer te begrijpen, maar wat men beweert is dat zestigers later moeten gaan slapen aangezien ze bijna een uur minder slaap nodig hebben dan mensen van twintig jaar. En waarom? Zelfs onderzoekers hebben (nog) een idee, maar men denkt dat het hormoonniveau of andere veranderingen in het brein verantwoordelijk kunnen zijn. Het slaappatroon van 110 gezonde mensen van verschillende leeftijden werd bestudeerd. Daaruit blijkt dat van de acht uur die jongeren in bed spenderen, ze gemiddeld zeven en 14 minuten slapen. Dat daalt naar zes uur en 50 minuten voor degenen tussen de 40 en de 60 jaar, bij 65-plussers zakt dit naar 6 uur en 30 minuten. De oudere generatie heeft ook meer kans ‘s nachts wakker te worden dan jongeren. Ondanks deze problemen waren ze wakkerder overdag, zeker in vergelijking met twintigers.

En als je de behoefte hebt om ‘s ochtends een dutje te doen dan kan dit een vroeg teken van Alzheimer kan zijn, blijkt uit eerder onderzoek!

Lees ook:Oudere Nederlander slaapt beter dan jongere
Lees ook:De beste ideeën krijg je …onder de douche!
Lees ook:Extra gevaar slapeloosheid: kort en slecht slapen vormt risico voor het hart
Lees ook:Apart slapen is gezonder!
Lees ook:Lekker slapen doe je in een blauwe kamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>