Kraaienpootjes maken niet zozeer oud, maar wel intelligent!

Stoor jij je wel eens aan je lachrimpels, omdat je denkt dat ze je ouder maken? Niet doen! Want uit psychologische testen met mannelijke en vrouwelijke proefkonijnen blijkt namelijk dat de aanwezigheid van rimpeltjes bij een lach je intelligenter en aantrekkelijker maken. En daar neem je je wat belegen uitstraling vast een stuk minder zwaar door! Psychologen onder leiding van Susanne Quadflieg gingen kijken naar de impact van kraaienpootjes bij het glimlachen. Ze gingen daarvoor polsen naar de indrukken die een reeks foto’s hadden op een groep mannen en vrouwen. In elk beeld was een brede glimlach te zien.
De proefkonijnen oordeelden dat kraaienpootjes een lach amusanter, intenser en spontaner maken, terwijl de mensen in de foto’s ook meteen als intelligenter en aantrekkelijker werden gezien. Opvallend en helemaal tegen de verwachtingen van de onderzoekers in, hadden kraaienpootjes geen impact op de geloofwaardigheid van de mensen.

Lees ook:Komisch duo te huur voor begrafenissen
Lees ook:50-plus-man maakt geen fraaie kids! (Maar ze leven wel langer!)
Lees ook:Botox tegen incontinentie?
Lees ook:Drankje teveel op? Opeens is iedereen aantrekkelijker!
Lees ook:Hoe WhatsAppen je een aandoening kan opleveren…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>