Drankje teveel op? Opeens is iedereen aantrekkelijker!

Opvallend resultaat van een onderzoek, en misschien wel een waarschuwing voor mensen die graag een biertje of een wijntje drinken: als we een glaasje te veel op hebben dan ziet de wereld er vaak mooier uit dan het in werkelijkheid is. Dat geldt ook voor het uiterlijk van mannen en vrouwen. Vooral dronken vrouwen vinden lelijke mannen aantrekkelijker.
Er zou sprake zijn van een soort ’bierbril’, aldus Het Laatste Nieuws. Wetenschappers hebben ontdekt dat alcohol ervoor zorgt dat we de symmetrie van iemands gelaat – een belangrijke parameter van aantrekkelijkheid – slechter inschatten. Uit onderzoek bleek dat de personen die alcohol hadden gedronken meer fouten maakten in het onderscheiden van symmetrische of asymmetrische gezichten. Vooral vrouwen met een glaasje op vonden dat onaantrekkelijke mannen er juist knap uitzagen.

Lees ook:Nieuwe statistieken tonen waarheid over alcohol en ouderen
Lees ook:Alcoholslot in gebruik!
Lees ook:Brein mannen gaat sneller achteruit dan brein vrouwen
Lees ook:Een goede glimlach werkt beter dan anti-rimpelcreme
Lees ook:Je gelukkige huwelijk wordt bepaald door…een knappe vrouw!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>