Het grote Songfestival Boek staat vol geheimen!

Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival in Nederland populairder dan ooit. Afgelopen jaar keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van Willem-Alexander.

Het Eurovisie Songfestival viert in mei zijn zestigjarig jubileum en deze maand is het precies veertig jaar geleden dat Nederland met de winst aan de haal ging. Reden genoeg voor journalisten Richard van de Crommert (De Telegraaf) en Dave Boomkens (The Post Online) om een driehonderd pagina tellend boek te schrijven. Behalve een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis, vertelt het boek wat er achter de coulissen van de grote televisieshow gebeurt.

 

 

 

Het boek geeft antwoord op prangende vragen als: wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer…….? De auteurs hebben veel oud-deelnemers van het songfestival gesproken, zoals Getty Kaspers, Lenny Kuhr, Ronnie Tober en Greetje Kauffeld en songfestivaldirigent Harry van Hoof, wat hilarische anekdotes opleverde.

Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming!

Dinsdag 19 mei begint de eerste halve finale om 21.00 uur met Trijntje Oosterhuis als Nederlandse afgevaardigde.

Lees ook:Wat doet Rita Verdonk in de Sinterklaas-film?
Lees ook:Winnen we met Shine het songfestival?
Lees ook:Doe mee met de Songfestivalquiz op PlusOnline
Lees ook:George Baker viert 70ste verjaardag (en 45-jarig artiestenjubileum!)
Lees ook:Oma’s vertegenwoordigen songfestival (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>