Vreugdedans koeien in de wei op eerste lentedag

image006Vandaag, op de eerste officiële lentedag, vierde Campina de opening van het boerenseizoen. Voor de koeien van boer René Ebbelaar uit Westzaan een extra feestelijke dag: de dames mochten na de winterperiode terug het weiland in. Tv-presentatrice Lieke van Lexmond, bekend van onder meer ‘Everybody Dance Now’, opende de staldeuren, waarna de koeien hun traditionele ‘vreugdedans’ uitvoerden in het verse gras. Melkveehouders kijken ieder jaar weer uit naar het prachtige lenteseizoen, de tijd van het jaar waarin alles weer bloeit en groeit. En hét seizoen waarin de koeien weer naar buiten gaan. De opening van het boerenseizoen vond dit jaar plaats op de boerderij van melkveehouders René en Afra Ebbelaar in Westzaan. “Koeien ervaren bij het verlaten van de stallen een enorm gevoel van plezier”. Dat is goed te zien door de manier waarop zij de wei in gaan. Ze dansen en springen erop los,” vertelt boer Ebbelaar trots. “Het is niet alleen voor de koeien een jaarlijks terugkerend feest, maar zeker ook voor ons!”
55 kinderen van basisschool de Regenboog uit Westzaan studeerden, onder begeleiding van een choreograaf, een eigen koeiendans in. De openingsdans was  geïnspireerd door de vreugdedans van de koeien. Als jurylid van ‘Everybody Dance Now’ moedigde Lieke van Lexmond de kinderen tijdens het dansen aan. “Ik vind het heerlijk om op een boerderij te zijn; ik houd van de ruimte en al het groen om me heen. Zeker op een dag als vandaag, waarbij zowel de kinderen als ook de koeien letterlijk dansend de lente inwijden”, vertelt Lieke van Lexmond. “De kinderen hebben met deze koeiendans een ware ode aan de lente gebracht!”

Kennismaken met het boerenleven
Voor het eerst kon ook heel Nederland live meekijken met de start van het boerenseizoen op Campina.nl. Ook zagen duizenden basisschoolkinderen hoe de koeien van René Ebbelaar de wei in dansten via een live verbinding op de digiborden in de klaslokalen. Er is een speciaal lesprogramma ontwikkeld om kinderen in heel Nederland op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven en te laten zien waar onze melk vandaan komt. Om zelf het leven op de boerderij te ontdekken openen op 30 mei en 9 juni in totaal 75 boeren hun staldeuren tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

Lees ook:Koeien maken vreugdesprongen in de wei bij start van de lente
Lees ook:Bezoek eens met je kleinkind een boerderij
Lees ook:Beleef het boerenleven tijdens de Campina Open Boerderijdagen
Lees ook:Elfde editie Campina Open Boerderijdagen groot succes
Lees ook:Tweede Pinksterdag: Nationale Campina open boerderijdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>