Bezoek eens met je kleinkind een boerderij

Op vrijdag 30 mei (dag na Hemelvaart) en op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) vinden de landelijke Campina Open Boerderijdagen voor de negende keer plaats. FrieslandCampina melkveehouders verspreid over het hele land, stellen hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Nederlandse gezinnen krijgen zo de kans om te ‘proeven’ van het echte boerenleven, en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt. Op de boerderijen worden veel activiteiten georganiseerd voor stoere jongens en meiden, zoals een boerenstormbaan, ‘vla voetbal’ en ze kunnen speuren en ravotten in de wei. De deelnemende melkveehouders openen hun deuren op beide dagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur.
Tijdens de Campina Open Boerderijdagen laten melkveehouders zien wat goede zorg voor hun koeien inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Melkveehouder Cees Hogenhout: “We zijn trots op onze familie boerderij en vinden het belangrijk dat mensen – en met name kinderen – weten waar hun melk vandaan komt. We kijken er elk jaar weer naar uit om samen met andere deelnemende boeren ons vakmanschap te delen en gezinnen een leuk en leerzaam dagje uit te bezorgen.” Volgens Vanessa Visser, Portfolio Director melk/karnemelk bij FrieslandCampina, is het succes ook elk jaar terug te zien in de bezoekersaantallen en de enthousiaste reacties. Zo kwamen er vorig jaar maar liefst 70.000 mensen naar de Open Boerderijdagen.”

Stoere kids boer voor één dag
Om het boerenleven van dichtbij te ervaren, heeft Campina ook een winactie op Facebook georganiseerd, waarbij kinderen de kans van hun leven krijgen: voor één dag mogen zij zelf boer zijn op de boerderij van de familie Hogenhout in Ouderkerk a/d Amstel. Het inspecteren van de koeien in de wei, het voeren van dieren en het klaarmaken van de melkkamer voor de volgende dag zijn activiteiten die daar bij komen kijken. Uiteraard worden ze eerst ingewerkt door melkveehouder Hogenhout zelf.

Kijk voor alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/onze-boeren/open-boerderijendagen-2014.

Lees ook:Beleef het boerenleven tijdens de Campina Open Boerderijdagen
Lees ook:Elfde editie Campina Open Boerderijdagen groot succes
Lees ook:Beleef de Open Boerderijdagen met je kleinkinderen
Lees ook:Tweede Pinksterdag: Nationale Campina open boerderijdag
Lees ook:Vreugdedans koeien in de wei op eerste lentedag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>