Meer Oost-Europeanen en senioren aan het werk door krapte op arbeidsmarkt?

Het gaat niet echt de goede kant op met de arbeidsmarkt. De eerste jaren zal er nog geen probleem zijn, maar in de toekomst, komen er problemen… ”In 2050 komen we zo’n 35 miljoen mensen tekort”, zegt topman Frank van Gool van uitzendorganisatie OTTO Work Force zaterdag in het AD. ”Als we straks 1 à 2 procent groei krijgen, zullen de mensen niet aan te slepen zijn”, voorspelt hij.

Van Gool is nu al aan het bedenken waar hij tegen die tijd de arbeidskrachten vandaan moet halen. Hij kijkt daarvoor niet alleen rond in Europa, maar ook in Azië. Hij verwacht niet dat mensen uit Vietnam en de Filipijnen in Nederland zullen komen werken, maar wel elders waar krapte is, zodat ”wij de beschikking houden over Midden- en Oost-Europeanen”. De arbeidsbemiddelaar werkt graag met arbeidskrachten uit Polen. ”Het zijn harde werkers, betrouwbaar en gemotiveerd”. Er werken nu zo veel Polen niet meer in hun eigen land, dat daar een tekort aan arbeidskrachten dreigt te ontstaan. Maar ook daar heeft Van Gool een oplossing voor: ”We werven nu Oekraïners aan voor Polen zelf”.

Tsja… of de pensioengerechtigde leeftijd wordt tegen die tijd opgeschoven naar 75…

Lees ook:Pensioenleeftijd naar 71?
Lees ook:Hou je rustig, denk om je bloeddruk!
Lees ook:Werk aan de winkel: nieuwe redacteur gezocht!
Lees ook:Nieuwe ouderen erg actief en woonachtig op platteland
Lees ook:Bouwtekeningen Auschwitz gevonden in Berlijnse flat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>