Henk Westrus (75) overleden

Componist en orkestleider Henk Westrus is op 75-jarige leeftijd overleden, na een kort ziekbed, in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis van Hilversum.

 

 

Henk Westrus begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd op de accordeon als begeleider van de toen zeer populaire zanger en conferencier Lou Bandy. Hij componeerde voor vele televisieprogramma’s de openingstunes, onder meer voor Sonja Barend. Met televisieregisseur en tekstschrijver Jack Gadellaa stond Westrus aan de wieg van de succesvolle serie Kinderen voor kinderen.

Ook werkte hij mee aan talrijke musicals, waaronder Met man en muis van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Tevens droeg hij achter de schermen bij aan het succes van Farce Majeure, ‘t Schaep met de 5 pooten en de Rudi Carell Show.

Hij was jarenlang orkestleider bij tv-shows van Willem Ruis en Sonja Barend en in het theater bij Toon Hermans en de One Womanshow van Jasperina de Jong. Voor het befaamde politieke radiocafé In de rooie haan van de VARA componeerde hij vele honderden liedjes. Ook begeleide hij internationale sterren als Josephine Baker, Al Jarreau en Tina Turner.

In 2007 werd Westrus benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nasau. Westrus woonde de laatste jaren op Kreta.

Lees ook:Weer even genieten van Sonja Barend: zaterdagavond – VARA
Lees ook:Toon Hermans krijgt een velletje eigen postzegels
Lees ook:Beste interviews Sonja Barend gebundeld in een boek
Lees ook:Ellen Blazer overleden: vanavond documentaire op Ned 1
Lees ook:‘Toon de musical’ wegens succes verlengd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>