Fysiotherapeut Dick van Toorn overleden

Schermafbeelding 2013-07-30 om 21.19.35Een paar jaar geleden nog de held omdat Arjen Robben op tijd fit kreeg voor het WK 2010 in Zuid-Afrika, maar inmiddels is hij er niet meer… Fysiotherapeut Dick van Toorn is op 81-jarige leeftijd gestorven. De Rotterdammer overleed aan de gevolgen van een aantal herseninfarcten. Dat heeft een vertrouwenspersoon van de familie dinsdag bevestigd. Van Toorn behandelde Arjen Robben kort voor het WK 2010 aan een zware hamstringblessure. Tegen de verwachting in kon Robben alsnog deelnemen aan het toernooi en schoot Oranje bijna naar de wereldtitel in de finale tegen Spanje.

Later onstond er veel ophef over de onorthodoxe behandelingsmethode van Van Toorn. Robbens club Bayern München constateerde dat de blessure niet genezen was, waardoor de aanvaller een half jaar moest revalideren. Veel andere topsporters zoals voetballers Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Ruud Krol, Ronald Koeman en Rafael van der Vaart, tennissers Tom Okker en Betty Stöve, hockeyer Ties Kruize en wielrenner Jelle Nijdam lieten zich behandelen door Van Toorn.

Lees ook:Vandaag precies 34 jaar geleden: het afscheid van Johan Cruijff (0-8)
Lees ook:“Chocolademelk” heet de nieuwe sportdrank
Lees ook:Oud-voetballer Eusébio op 71-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Johan Cruijff niet blij met VPRO-televisieserie over zijn leven
Lees ook:Einde tijdperk VI? Johan Derksen en René van der Gijp hebben slaande ruzie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>