Succespaard Bonfire is niet meer…

Schermafbeelding 2013-10-29 om 10.38.45Eén van de bekendste paarden ooit voor veel Nederlanders is niet meer. Bonfire, het paard waarmee dressuurrijdster Anky van Grunsven in 2000 in Sydney haar eerste gouden olympische medaille won, is maandag overleden. Van Grunsven liet dat zelf weten via Twitter. “Mijn hart is gebroken. Bonfire is dood”, schreef de drievoudig olympisch kampioene. Bonfire is dertig geworden. Van Grunsven moest maandag de beslissing nemen om Bonfire te laten inslapen, omdat er complicaties in de gezondheidstoestand van het paard waren opgetreden, zo liet Sjef Janssen, dressuurcoach en echtgenoot van Van Grunsven, weten aan de NOS. Bonfire had al geruime tijd een bijnierziekte.

Van Grunsven behaalde op de rug van Bonfire een enorme hoeveelheid overwinningen, titels en medailles, met als hoogtepunt waarschijnlijk toch wel de individuele gouden plak op de Olympische spelen van Sydney.  In 2001, vier dagen na zijn achttiende verjaardag, ging Bonfire definitief met pensioen en mocht hij de wei in. Vier jaar later kreeg het paard een standbeeld in Erp, de geboorteplaats van Van Grunsven en de plaats waar Bonfire zijn laatste jaren doorbracht.

Lees ook:50-jarige Merlene Ottey loopt wereldrecord
Lees ook:Olympische winterspelen zorgen niet voor ‘oranjekoorts’
Lees ook:Uitbreiding Gouden boekjes assortiment bij Albert Heijn
Lees ook:Overgrootmoeder pakt goud met kogelstoten
Lees ook:Televisieklassieker Mr. Ed wordt verfilmd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>