Voetballegende Pelé uit kritiek op WK-organisatie

Schermafbeelding 2014-05-19 om 13.13.52Hij is en blijft voor altijd het uithangbord voor het Braziliaanse voetbal. Maar dat betekent niet dat hij zich alleen maar op die manier laat gebruiken, in de aanloop naar het WK voetbal in zijn land. Voetballegende Pelé heeft altijd zijn woordje klaar en is zeker niet bang zijn mening te uiten. In gesprek met het Duitse blad Bild hekelt Pelé de organisatoren van het WK in Brazilië. Ruim drie weken voor de start van het toernooi moeten veel zaken nog worden afgerond. “Het is een schande dat enkele stadions niet op tijd klaar zijn. We hebben jaren de tijd gehad, meer dan genoeg”, zegt de oud-speler die drie keer de wereldtitel veroverde met Brazilië .

Met name het stadion in São Paulo baart Pelé zorgen. Zondag is daar een testwedstrijd gespeeld, terwijl de arena nog niet klaar is. Er was slechts plek voor 36.000 fans. Voor de openingswedstrijd op 12 juni moet het stadion ruimte bieden aan het dubbele aantal toeschouwers. “Ik verheug me op het voetbal, maar alles eromheen zorgt alleen maar voor ergernis”, zegt Pelé, die drie WK-favorieten ziet. “Ik hoop dat wij ons thuisvoordeel benutten. Spanje en Duitsland zijn de sterkste Europese teams.” Brazilië en Kroatië openen over 24 dagen het twintigste WK.

Lees ook:Stort je nog eens op de erotische Braziliaanse dans “Lambada”
Lees ook:René van der Gijp maandag terug aan tafel Voetbal International
Lees ook:Wachten of kopen: de dilemma’s van HD-tv
Lees ook:Voetbal de sleutel tot een uitstekende relatie!
Lees ook:Landleven Klust, hét evenement voor de creatieve doe – het – zelver die van het buitenleven houdt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>