Meer en meer campers in Nederland

Het aantal kampeerauto’s in Nederland maakt een snelle opmars door. Uit cijfers van BOVAG en bureau VWE is het aantal sinds 1 januari 2009 toegenomen met 43,8 procent, van 59.556 naar 85.628 op 1 januari 2014. Afgelopen jaar kwamen er wederom ruim 4.500 campers bij (plus 5,6 procent ten opzichte van 1 januari 2013).

 

 

Campers zijn in Nederland-kampeerland vooral populair onder senioren die na hun werkzame leven nu van een welverdiende oude dag genieten. Zij zijn van oudsher ervaren kampeerders, trekken er regelmatig op uit in binnen- en buitenland en genieten van de vrijheid en van de flexibiliteit en luxe die een kampeerauto biedt. Dat beeld past tevens in de ontwikkeling die het kamperen momenteel doormaakt, in de richting van het zogenaamde ‘glamping’ (glamourous camping). Kampeerders zijn meer en meer op zoek naar luxe en gemak. Vorig jaar werden in Nederland 1.098 nieuwe kampeerauto’s verkocht, tegen 1.295 in 2012. De verkoop van tweedehands campers nam toe van 4.897 in 2012 tot 5.232 vorig jaar.

Op de Vakantiebeurs 2014, die nog tot morgen, 19 januari in Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, is in Hal 12 een complete sfeervolle camping ingericht, inclusief de nieuwste modellen kampeerauto’s.

Lekker om even rond te neuzen!

 

Lees ook:36% meer campers: vooral gekocht door welvarende ouderen
Lees ook:De Vakantiebeurs; een grote bron van informatie voor de kampeerder
Lees ook:De kampeer- en caravanjaarbeurs in Utrecht wordt groter dan ooit
Lees ook:Kampeerders rijden bijna helft meer kilometers dan gemiddelde Nederlander
Lees ook:ANWB Kampeerdagen in Ouderkerk a/d Amstel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>