Olympische Spelen retrospelletje gelanceerd

Eind deze week barsten in Londen de Olympische Spelen los. Alle reden voor de Britse nieuwssite the Guardian een interactief retrospelletje te lanceren in de stijl van oude 8 bitgames als de speelhalklassieker ‘Track & Field’.

Spelers kunnen aangeven hoe snel ze zijn bij de onderdelen honderd meter sprint, tien kilometer hardlopen, honderd meter vrije slag en baanwielrennen. Vervolgens worden de prestaties vergeleken met die van verschillende atleten uit verschillende Olympische jaren.Na afloop van de race wordt aangegeven hoe ver de speler van een (bronzen) medaille af zat. Er zijn ook diverse extra’s vrij te spelen, zoals rennen tegen dieren. De resultaten kunnen via Facebook met vrienden worden gedeeld.

Dat de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt sneller kan sprinten dan jij, is geen verrassing. Maar wil je écht een kans  maken tegen Bolt, kan je voor de tweede keer een wedstrijd starten en het live tegen hem opnemen. Geen conditie vereist; knoppen rammen – de z en x-toetsen – is voldoende.

Lees ook:Paul McCartney opent Olympische Spelen
Lees ook:Paul McCartney opent Olympische Spelen met Hey Jude
Lees ook:Facebookregels voor ouders en grootouders
Lees ook:Opa’s en oma’s gek op Facebook!
Lees ook:Huisdieren volop vertegenwoordigd op sociale media

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olympische Spelen retrospelletje gelanceerd

  1. sarek

    als ze er dan een link bij zetten naar het spel kan iedereen het ook zien (was zeker te moeilijk)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>