Holland Festival: 1 – 23 juni 2010 in Amsterdam

Op 1 juni opent in Amsterdam het Holland Festival, dit jaar met een eerbetoon aan de door Arabieren aanbeden Egyptische zangeres Oum Kalthoum (1904 – 1975). In Carré zal de jonge zangers Amal Maher klassieke Arabische liederen uit de pre-islamitische tijd ten gehore brengen, begeleid door het orkest van Selim Sahab. Het concert is ook gratis te zien op een videoscherm in het Oosterpark. Het festival, met een Arabisch tintje, brengt dit jaar 52 concerten en voorstellingen onder het motto “In Flux” (in stroom). Het Holland Festival is een festival voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunst en is sinds 1947 het toonaangevende internationale podiumkunstfestival in Nederland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Het festival kent een roemruchte geschiedenis, waarbij iedere artistieke directeur een eigen wending gaf aan de programmering. Al meer dan 60 jaar is het festival telkens weer spraakmakend.

Sinds 2005 is het Holland Festival met artistiek directeur Pierre Audi terug bij zijn wortels: een mix van alle podiumkunsten, een mix van grote namen en gedurfde experimenten. Pierre Audi wil, net als de eerste artistiek leider en pionier Peter Diamand een kwaliteit laten zien en horen, die het Nederlandse publiek nergens anders kan beleven.

Audi biedt het publiek een “caleidoscopische venster op de wereld”. Muziektheater en muziek vormen het kloppend hart van de programmering. Westerse en niet westerse kunstvormen gaan hand in hand en er is naast podiumkunst ruim aandacht voor beeldende kunsten, literatuur en architectuur. Alle facetten, kleuren en smaken van de esthetiek krijgen aandacht en bewegingsruimte.

Voor meer informatie over het festival zie www.hollandfestival.nl

Bron: www.nrc.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Oerol Festival 2010
Lees ook:Rotterdamse Oogstfestival 2010
Lees ook:Audi reclame: Waar komt dat liedje toch vandaan?
Lees ook:Woonzorglocatie Holland onder verscherpt toezicht
Lees ook:Festival Klassiek op het Amstelveld breidt uit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Holland Festival: 1 – 23 juni 2010 in Amsterdam

  1. Robert de Cloet

    Dit evenement stond ook vermeld op http://www.kieseenuitje.nl. een webiste die adviseert over buitenshuis te ondernemen activiteiten, evenementen en uitjes.
    Snel, handig, makkelijk en gratis!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>