De Keukenhof….. de natuur ontwaakt

De 62e editie van de Keukenhof in Lisse vindt  plaats is van 24 maart tot en met 20 mei 2011. In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om de Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven.Het thema dit jaar is Duitsland, Land van Dichters en Denkers. Voor de tentoonstelling zijn inspiratietuinen met Duitse accenten als leisteen en wijnranken aangelegd, is een bloembollenmozaïek te zien van de Brandenburger Tor in Berlijn en kunnen bezoekers een themaroute lopen van 1,5 km. Langs deze route staan grote billboards met spreuken van Duitse dichters en denkers als Böll, Einstein, Marx, Goethe, Calwijn, Kant, Luther en Hesse. De Keukenhof wil met deze tentoonstelling een eerbetoon aan Duitsland brengen.

Duitsland is niet alleen een grote importeur van Nederlandse bloembollen, maar is ook verantwoordelijk voor het grootste aantal buitenlandse bezoekers aan de Keukenhof.

Lees ook:Bloembollenmarkt op Keukenhof 2011
Lees ook:De Keukenhof is geopend!
Lees ook:Themaland Keukenhof 2013 – Verenigd Koninkrijk
Lees ook:Hop on Hop off dagtocht door de Bollenstreek
Lees ook:Keukenhof 2015 geopend door Willem van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>