Kruip in de huid van een piloot

Samen met je kleinzoon in de cockpit, hoe lijkt je dat……..? Het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome op Luchthaven Lelystad opent van 1 t/m 15 mei diverse vliegtuigcockpits. Samen plaatsnemen  in een schietstoel van een straaljager of in een historische helikopter! Deze unieke mogelijkheid mag je niet missen.Twee weken lang kunnen je iedere dag de cockpits van historische en moderne vliegtuigen bekijken en in sommige zelfs plaats nemen. Het uitkomen van een jaren oude droom of het begin van een succesvolle pilotencarrière? Gewoonlijk zijn de cockpits gesloten, maar nu staan de deuren van diverse vliegtuigen open voor iedereen. Zit er een navigatiesysteem in een cockpit of een claxon op het stuur? Ze kunnen het  zelf ontdekken! Ook de Fokker 100, het vliegtuig dat KLM Cityhopper vorig jaar heeft gedoneerd aan de Aviodrome, is deze meivakantie voor het eerst voor het publiek geopend.

Jong en oud kan zich verwonderen over de vele knopjes en meters en het verschil zien tussen een cockpit van 80 jaar geleden en de huidige geavanceerde cockpits. Er zijn experts aanwezig die alle vragen over de cockpits beantwoorden.

Om een bezoek aan de Aviodrome tijdens de meivakantie nog aantrekkelijker te maken, is er een actie gestart die volledig past bij het karakter van het luchtvaartpark. Want nu de temperatuur dit voorjaar al hoge waarden heeft bereikt en de bezoekers steeds ‘luchtiger’ gekleed gaan geldt: hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de korting! De actie is even luchtig als eenvoudig: bij iedere graad die door het KNMI wordt voorspeld boven de 20° C, krijg je € 0,50 korting op de entreeprijs. De maximale korting  is  € 5,- per persoon. De actie geldt voor de bezoekers die hun entreebewijzen kopen via de site van de Aviodrome. Tijdens de meivakantie is de Aviodrome op Luchthaven Lelystad elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Lees ook:Aviodrome heeft grootste 3D scherm van Europa en grootste 4D theater van de wereld
Lees ook:Aviodrome laat het nostalgische gevoel herrijzen
Lees ook:Militair Vliegspektakel Aviodrome
Lees ook:Aviodrome blijft een populair dagje uit
Lees ook:Een wens aan militairen op missie tijdens kerstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>