Het Philips museum in Eindhoven… de nieuwste museumaanwinst van Nederland

image007Misschien een leuke tip voor mensen die in Nederland blijven om deze zomer naar toe te gaan, het is weer eens wat anders! Het Philips museum
….

In grootmoeder’s huiskamer komt een stukje nostalgie weer tot leven, leuk om de kleinkinderen te laten zien!

 

 

Het Philips museum in hartje Eindhoven, is de nieuwste museumaanwinst van Nederland dat onlangs geopend werd door toenmalige koningin Beatrix.
De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips historie. In een uur maak je een tijdreis langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw.
In grootmoeder’s huiskamer zie je die verschillende producten die voor een ware revolutie zorgden voor de huisvrouw in de jaren ’50. Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspelers, maar ook bij de Philips cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit ‘I can get no satisfaction’. Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod.
Olga Coolen, directeur van het Philips museum: “Als u in Eindhoven bent, dan mag een bezoek aan het Philips museum eigenlijk niet ontbreken. De geschiedenis van Philips én daarmee een deel die van Nederland, wordt aan de hand van vele inspirerende verhalen, producten, nostalgische beelden en geluidsfragmenten verteld. Voor alle leeftijden is het programma interessant en leuk”.

De oude Philips-fabriek waarin het museum is gevestigd, een rijksmonument uit 1867, is bij de renovatie als een architectonisch kunstwerk in een glazen vitrine is gezet. Na het bekijken van de collectie serveert het museumcafé de heerlijkste fruitsapjes uit de Philips-fruittuin, maar ook voor een goede kop koffie kun je hier terecht.

Lees ook:Bang voor tandarts? Boor nu zelf in een kies!
Lees ook:Jodendom. Een wereld vol verhalen. 20% korting!
Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje…. ontdek het verhaal van de tas vanaf de Middeleeuwen
Lees ook:Word energiek wakker met licht
Lees ook:Mega-donatie Oprah Winfrey: 12 miljoen dollar voor museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>