Marinedagen 2013 Den Helder

“Zorreg, dat je erbij bent……..bij de marine, bij de marine!”

De Marinedagen vallen in 2013 samen met Sail Den Helder, en niet zonder reden.  In aanwezigheid van historische schepen herdenkt de Koninklijke Marine niet alleen haar eigen geschiedenis, maar ook het feit dat zij al die eeuwen innovatieve schepen heeft gevaren.

 

 

Het jaar 2013 staat voor het maritieme krijgsmachtdeel in het teken van 525 jaar georganiseerde Zeemacht in Nederland. De Marinedagen in Den Helder, gecombineerd met Sail, zijn het hoogtepunt van het jubileumjaar. Morgen 20 juni opent de marine haar deuren voor oudgedienden, actief dienend marinepersoneel en andere gasten. Bezoekers kunnen tijdens de Marinedagen demonstraties te land, ter zee en in de lucht bijwonen. Mijnenruimers brengen een zeemijn tot ontploffing, het Korps Mariniers voert een amfibische landing uit, terwijl marinemensen een demonstratie van een antipiraterijoperatie geven. Langs de kades liggen tal van marineschepen afgemeerd. Vrijdag en zaterdag is de marinehaven tot 23.00 uur geopend.

De Koninklijke Marine zet zich al eeuwenlang dagelijks in voor veiligheid op en vanuit zee. Vloot en mariniers werken samen om de maritieme veiligheid in Nederland, en ook ver daarbuiten, te waarborgen. Met demonstraties van onder meer vloot en mariniers, marineschepen en helikopters laat de marine, samen met al haar partners, de duizenden bezoekers van de Marinedagen zien hoe zij op innovatieve wijze opereert, ver weg en dicht bij huis.

Lees ook:Marinedagen in Den helder
Lees ook:“Sail de Ruyter” in Vlissingen heeft heel veel moois te bieden!
Lees ook:Mariniersmuseum organiseert gratis lunchconcert Marinierskapel
Lees ook:24 Klassieke zeilschepen meren aan in Amsterdam en IJmuiden
Lees ook:Speciale Napoleon postzegel: Den Helder 200 jaar na Napoleon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>