“Sail de Ruyter” in Vlissingen heeft heel veel moois te bieden!

Meer dan 170 karakteristieke schepen zijn van tot en met 25 augustus te bewonderen in de havens van Vlissingen, de geboorteplaats van De Ruyter.

Voor dit maritieme evenement wordt heel Vlissingen omgetoverd tot groot evenemententerrein. Een indrukwekkende vloot aan historische Tall Ships, platbodems, schepen van de Koninklijke Marine en ten minste nog 100 schepen van het maritiem erfgoed doen hiervoor de Zeeuwse havenstad aan.

 

 

Het programma van Sail de Ruyter blijft niet beperkt tot het bezichtigen van schepen. In de binnenstad van Vlissingen worden onder meer een braderie en een standwerkersconcours gehouden. In de Sint Jacobskerk kunnen muziekliefhebbers terecht voor concerten van de Marinierskapel, het Scheldenloodsenkoor en andere muzikale gezelschappen.

Voor de (klein)kinderen zijn er de watersportarena, kidsplace en de kidsday. Op zaterdagmiddag is de vlootschouw langs de boulevard van Vlissingen, waar je kunt genieten van langsvarende schepen. Zondag wordt het evenement afgesloten door een feestelijke sail-out.

Sail de Ruyter Zeeland….. het grootste publieksevenement in Zuid-West Nederland.

Lees ook:Sail Kampen 2010 is een uniek paas-uitje
Lees ook:Dit weekend veel drukte op Nederlandse wegen
Lees ook:Marinedagen 2013 Den Helder
Lees ook:In de sporen van Sint Nicolaas, bisschop van Myra
Lees ook:Roman over Nederlands bekendste zeeheld Michiel de Ruyter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>