24 Klassieke zeilschepen meren aan in Amsterdam en IJmuiden

Gisteren, 17 oktober meerden 24 klassieke zeilschepen aan aan de Kotterkade in IJmuiden. De zeilschepen doen mee aan de jaarlijkse Race of the Classics for Young Professionals. Op zondagochtend rond 10.00 zal de vloot in zijn geheel weer uitvaren richting Amsterdam, vergezeld door de Clipper Stad Amsterdam, (het vlaggenschip van SAIL) waarop familie, vrienden, CEO’s en andere VIP’s van de deelnemende bedrijven meevaren. De vloot zal tussen 14:00 en 15:00 aanmeren aan de Sumatrakade te Amsterdam, een indrukwekkend gezicht!
 

De Race ging van start op 14 oktober 2015 in de Veerhaven van Rotterdam. Daar is door Erwin van Lambaart (Algemeen Directeur van SAIL Event Partners) voor de Erasmusbrug het startschot gegeven voor alweer de tiende editie van ‘Race of the Classics for Young Professionals’. Vanwege de slechte weersvoorspellingen voor de terugweg is de oversteek naar Ipswich niet gehaald. De vloot is op donderdagochtend aangemeerd in de Scheveningse Haven, waarvandaan de vloot vanmorgen is vertrokken richting IJmuiden. Vanwege de lustrumeditie heeft de vloot vandaag in formatie gevaren in het cijfer “10″. Deze unieke beelden zijn vastgelegd met een drone.

Wat is de Race?
Tijdens de Race of the Classics for Young Professionals gaan ruim 600 young professionals, werkzaam bij toonaangevende (inter-)nationale bedrijven, de strijd met elkaar aan op de Noordzee. In vier dagen tijd zullen zij vanuit Rotterdam (indien mogelijk) de Noordzee oversteken naar Engeland om uiteindelijk op 18 oktober te finishen in Amsterdam.

Klassieke zeilschepen Fonds
De wedstrijdvloot bestaat uit maar liefst 24 van de meest unieke klassieke zeilschepen die ons varend erfgoed bezit. Een groot aantal van deze schepen waren te bewonderen op de laatste editie van SAIL Amsterdam. Met de Race wordt anno 2015 aandacht gevraagd voor het Klassieke Zeilschepen Fonds en daarmee het behoud van de klassieke scheepvaart in Nederland.

 

Bron: Stichting Race Of The Classics

Lees ook:“Sail de Ruyter” in Vlissingen heeft heel veel moois te bieden!
Lees ook:Marinedagen 2013 Den Helder
Lees ook:Uitvaartbeurs Leven&Sterven: voor een onuitwisbare herinnering
Lees ook:Nederlander worstelt nog steeds met Gay Pride
Lees ook:Zuiderzeemuseum op SAIL en Uitmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>