Molen draait op volle toeren in Zuiderzeemuseum

1135-97a26438d111f6fe63c094feeb9fac63Ter ere van de Nationale Molendagen op 9 en 10 mei staat ook de molen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen centraal. De molenaar laat de Vogelhoeksmolen in het buitenmuseum op volle toeren draaien en beantwoordt graag alle vragen van de bezoekers. Aan de jonge bezoekers worden windmolentjes uitgedeeld. In het knutselatelier gaan kinderen aan de slag met het maken van een molenschilderijtje.

 

 

De Nationale Molendagen worden in 2015 op zaterdag 9 en zondag 10 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Kijk voor meer informatie over de Nationale Molendag op www.molens.nl.

Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Zuiderzeemuseum op SAIL en Uitmarkt
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Neem je vader gratis mee naar het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>