Enkhuizen favoriet bij mopperend trio Van Rossem

1135-765b5374f22d946250bf9a5d82a5d870‘Hier zijn de Van Rossems’ op bezoek in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum en de stad Enkhuizen wisten tijdens de nieuwe reeks van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’ de harten te winnen van de twee broers en zus Van Rossem. De jongste broer Vincent was al tijden enthousiast over het Zuiderzeemuseum en wist zijn mopperende broer en zus naar Enkhuizen te bewegen. Maarten voegt daar op de museumveerboot als reden aan toe dat “Enkhuizen eigenlijk in een soort Madurodamvorm de hele geschiedenis van de Nederlandse republiek representeert’’. Het trio was zeer verrast door de huisjes van het Zuiderzeemuseum en aten er, in het huishouden 1920, volgens zus Sis de lekkerste bietjes die ze ooit geproefd heeft. Vincent benadrukte dat het binnenmuseum ook zeker een bezoekje waard is en ‘vol hangt met leuke schilderijen’. Aflevering twee met Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum in de hoofdrol wordt op vrijdag 15 januari uitgezonden om 21.14 uur op NPO2. Op zaterdag 16 januari wordt de uitzending herhaald om 13.10 uur.

De serie
In de serie ‘Hier zijn de Van Rossems’ verkent historicus Maarten van Rossem samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent iedere week een stad in Nederland of directe omgeving. De drie Van Rossems laten elkaar plekken of objecten zien die de anderen nog niet (zo goed) kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. De steden die ze aandoen zijn deze serie Den Haag, Enkhuizen, Keulen, Haarlem, Arnhem, Brussel. Afgelopen donderdagavond waren de Van Rossems te gast in het programma Jinek om te praten over de nieuwe reeks. Op de vraag van Eva Jinek: “Wat vond je het minst vervelend om naartoe te gaan?”, antwoordde Sis van Rossem dat ze Enkhuizen toch verreweg het leukste vond, terwijl ze er eigenlijk absoluut niet heel wilde.

Bezoek ook het favoriete Enkhuizen van de Van Rossems
Het buitenmuseum is vanaf zaterdag 26 maart weer geopend, bezoekersinformatie is hier te vinden. Tot die tijd is het mogelijk om met de gratis NTR Routes app in de voetsporen te treden van de Van Rossems. Met deze app bezoek je virtueel Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. Je ontdekt de bezienswaardigheden aan de hand van korte filmpjes, informatieve teksten en afbeeldingen.

Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Zuiderzeemuseum zoekt bewoners watersnoodstraat
Lees ook:Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!
Lees ook:Lampionnen en klompbootjes knutselen met de kleinkinderen
Lees ook:Zuiderzeemuseum op zoek naar werken Springer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>