Studentenklussendienst gaat zich op ouderen richten

Studentenklussendient MijnStudent gaat zich speciaal richten op vijfenzeventigplussers. Onder de vlag van het nieuwe label de Thuismakers nemen de aangesloten studenten betaalde klussen in en rond huis op zich die buiten de reguliere huishoudelijke hulp vallen. De klussen die de Thuismakers voor hun rekening nemen kunnen uiteenlopen van tuinonderhoud, kleine computerreparaties en schilderwerk tot verhuizingen. De werkzaamheden van de Thuismakers vallen ook buiten de reguliere huishoudelijke hulp die uit de Wmo wordt bekostigd. Dit neemt niet weg dat de Thuismakers inmiddels wel in overleg zijn met reguliere aanbieders als Icare, Espria en Woonzorg Nederland. In Utrecht hebben de Thuismakers met Zuwe Aveant al in 2009 afspraken gemaakt over korting via de servicepas die de zorgaanbieder aan de eigen klanten beschikbaar stelt.
Binnen MijnStudent, dat twee jaar geleden werd opgericht, zijn circa 150 studenten actief, die zo’n 3500 klanten bedienen. Vooralsnog is MijnStudent hoofdzakelijk in Utrecht en Zwolle actief.

Lees ook:Studenten verlichten bezuinigingen op ouderenzorg
Lees ook:Room in Return ziet nieuwe kansen voor oplossen kamernood
Lees ook:Studenten helpen senioren
Lees ook:KBO blij met uitspraak huishoudelijke hulp
Lees ook:Pas op: ontgroeningen bij studentenverenigingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>