Oudere werknemer stoort zich aan jongere collega’s

Een generatieclash; zo kun je het wel noemen. Want driekwart van de oudere werknemers stoort zich mateloos aan jonge collega’s die aan het begin van hun carrière staan, dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag. Vooral hun arrogantie en een slechte werkmentaliteit stuit ouderen tegen de borst. Ik denk dat omgekeerd de jongere generatie zich stoort aan de vastgeroeste houding van ouderen. Meet in the middle, zou ik willen zeggen. Maar dat is denk ik lastiger gedaan dan gezegd. Een van de grootste ergernissen is het ‘s ochtends te laat toekomen en ‘s avonds aan de vroege kant weer vertrekken. Een andere irritatiefactor is het gebrek aan kennis en het feit dat de jongeren veel taal- en spelfouten maken. Dat blijkt uit een onderzoek van Springest.nl, een vergelijkingssite voor trainingen. Oprichter van de site, Ruben Timmerman, is verrast dat zo veel ouderen zich negatief uitlaten over hun jongere collega’s. “Je zou verwachten dat ouderen jongeren juist prijzen om hun gretigheid. Maar niets is minder waar.”
Springtest raadt jongeren aan om gezien de huidige arbeidsmarkt juist extra hun best te doen om zichzelf goed neer te zetten. “Laat zien wat je kunt. Probeer alles wat je doet, altijd net iets beter te doen. En grijp voorbijkomende kansen vooral met beide handen aan.”

Lees ook:Zweetlucht bij mannen zorgt voor irritatie
Lees ook:Oudere werknemers plichtsbewuster dan jongere werknemer
Lees ook:Jongere automobilist kan nog wat leren van de meer belegen autorijder
Lees ook:60-plussers zijn meer prijsbewust!
Lees ook:Oudere werknemer voelt zich vitaler en leeft gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>