Vacature: Vogelwachters voor Rottumeroog gezocht

Wat dacht je er van om het helemaal over een andere boeg te gooien? Gewoon even een andere baan nemen? Want er is een wel heel bijzondere vacature! Staatsbosbeheer zoekt namelijk twee vogelwachters voor Rottumeroog. De voorkeur gaat uit naar twee mensen die elkaar al een tijd kennen, aangezien ze geruime tijd op het Groningse Waddeneiland verblijven en daar op elkaar zijn aangewezen. Het gaat om de periode april tot en met juli. Het lijkt me ontzettend eenzaam, maar ook wel weer heel erg leuk! Wat zul je daar een mooie dingen zien! De vogelwachters moeten ervoor zorgen dat vogels rustig kunnen broeden en toezicht houden op bijvoorbeeld zeehondenligplaatsen. Verder moeten ze dagvlinders, broedvogels en de zogeheten hoogwatervluchtplaatsen in de gaten houden, libellen inventariseren en een plantensoortenlijst bijhouden.
De tijdelijke eilandbewoners moeten gedurende hun verblijf op Rottum, zoals Rottumeroog ook wel wordt genoemd, ook een aantal excursies leiden en op aanvraag voorlichting geven aan passerende wadlopers. Tot de taken behoort verder een wekelijks rapport aan de boswachter.
Staatsbosbeheer is sinds 1977 verantwoordelijk voor het natuurbeheer op de eilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en het Zuiderduin. Vanwege afspraken over natuurbescherming worden gedurende het broedseizoen op Rottumeroog en Rottumerplaat twee vogelwachters aangesteld.
Sollicitanten moeten over de juiste opleiding beschikken, maar ook over een professionele verrekijker en telescoop met statief. Kunnen omgaan met een tractor en het bezit van een marifooncertificaat verhogen de kans. Het brutosalaris bedraagt 1717 euro per vier weken.
De vogelwachters worden gehuisvest in woonunits. Eens per veertien dagen kan één van de vogelwachters een weekend met verlof gaan. De vogelwachter die met verlof gaat, wordt vervangen.

Lees ook:Nederlandse werknemer minder dan rest Europa bereid loon in te leveren voor beter pensioen
Lees ook:Volgende Olympische Spelen al in 2009
Lees ook:Schakel je online leven eens helemaal uit
Lees ook:Nieuw kabinet maakt einde aan 24-uursluiers in ouderenzorg
Lees ook:Hoogbejaard stel sterft dag na elkaar: het lijkt The Notebook wel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>