Beugels om snurken en slaapapneu te behandelen

Het Mandibulair Repositie Apparaat of kortweg MRA of nog makkelijker de anti-snurkbeugel, moet dé oplossing zijn mocht je een snurkende partner naast je hebben liggen. En geloof me: als dit je laatste redmiddel is dan ga je ervoor! Het is een soort beugel die je over de tanden schuift en die de onderkaak naar voren houdt tijdens het slapen. Omdat de tong vastzit aan de onderkaak, blijft de tong beter op zijn plaats en zakt minder gemakkelijk in de keel.

Behandeling van zowel snurken als slaapapneu is onder andere mogelijk met behulp van dit tandheelkundig hulpmiddel.

Schattingen gaan ervan uit dat één op de drie mensen snurkt. Wat veel mensen niet weten, is dat snurken een signaal kan zijn van een serieus gezondheidsprobleem dat slaapapneu wordt genoemd.

Mensen met slaapapneu hebben tijdens het slapen regelmatig momenten dat de ademhaling stokt. Het gevolg is een gestoorde nachtrust met daardoor overdag problemen in de vorm van ernstige vermoeidheid en concentratieverlies. Ook is inmiddels aangetoond dat slaapapneu door diverse mechanismen verantwoordelijk kan zijn voor hoge bloeddruk, hartaanval en beroerte.

Lees ook:Snurkkliniek opent zijn deuren, redding is nabij……
Lees ook:Steunkousen tegen snurken?
Lees ook:Snurken geeft groter risico op afwijkinegn kransslagader
Lees ook:Vakantie regelrechte horror; oorzaak snurken!
Lees ook:Grootste snurker van Nederland gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>