Tips tegen statisch haar

Ken je dat? Sta je ‘s morgens vroeg je best te doen je kapsel in model te krijgen, doe je vervolgens je trui aan, knettert  je haar als een gek en staat het alle kanten op! Oorzaak: de kou buiten, de droge lucht binnen en de warmte van je haardroger drogen  je haar uit en daardoor raakt het statisch geladen. De enige oplossing lijkt afknippen of je haar verstoppen onder een flinke muts. Maar gelukkig zijn er ook andere methoden om van statisch haar af te komen.

Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar een borstel van nylon en varkenshaar. Die zorgt voor minder wrijving. Als je bovendien wat haarlak op je borstel of kam spuit voor je gaat kammen, zal het haar nog minder snel statisch worden.

Aangezien droog haar makkelijk statisch wordt, kan je best zo veel mogelijk vermijden dat je haar uitdroogt. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

Overdrijf ook niet met die producten, want van te veel verzorging wordt je haar vettig, en dat is ook niet de bedoeling.

Als je je was in de droogkast doet, kan je er een doekje bijdoen dat je was lekker doet ruiken. Deze doekjes zorgen er ook voor dat je was antistatisch wordt. En dus kan je ze ook gebruiken om je haar antistatisch te maken. Wrijf een doekje over je hoofd, van de haarwortel tot aan het einde van je haren.

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”
Lees ook:Tips om je haar gezond te houden
Lees ook:Tip: maak je plumeau stofvrij
Lees ook:Bodyverzorgingslijn voor de gevoelige huid!
Lees ook:Grijze haardos door zorgen? Onzin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>