Op vakantie in de Nijntje stacaravan

Al meer dan 55 jaar speelt Nijntje een belangrijke rol in het leven van menig kind, ouder en grootouder. Het zijn de eerste boekjes die je koopt voor je kleinkind en waarbij ze vervolgens heerlijk bij je op schoot wegdromen in een wereld vol fantasie en mooie kleuren met in de hoofdrol Nijntje Pluis. In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien.

Om de kleintjes dezelfde geweldige ervaringen te geven als nijntje in haar avonturen heeft Keycamp de nijntje stacaravan ontwikkeld.

Keycamp heeft er voor gezorgd dat kleine kinderen zich nergens aan kunnen stoten en onmogelijk kunnen weglopen. Zelfs de tuin, waarin een sprookjesachtig speelhuis staat, is volledig omringd door een houten hek. Binnen vind je de hipste Nijntje-gadgets die momenteel op de markt zijn, gaande van haar loopauto tot een servies met haar foto.

Vanaf 14 mei kan je de stacaravan boeken op de Keycamp campings in Duinrell in Wassenaar, Château de Drancourt in St Valéry-sur-Somme in Picardië en Club Farret in Vias Plage, Languedoc. In totaal kunnen er zeven mensen in overnachten. De huurprijs per nacht bedraagt 80 euro.

Lees ook:Feest! Nijntje 60 jaar
Lees ook:Nijntje Pluis alweer 54 jaar!
Lees ook:Nijntje gaat eindelijk met pensioen
Lees ook:Nijntje speeltuin geopend in Madurodam
Lees ook:Geef een Pippo abonnement cadeau aan je kleinkind!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Op vakantie in de Nijntje stacaravan

  1. Kampeerder

    Lekker dan, je zult maar als klein kind een hele week worden opgesloten in een Big Brother achtige Nijntje-Caravan. Een middagje is leuk, maar dan moet je als peuter wel snel het hek over om lekker te gaan revotten met andere kinderen, te gaan wandelen met je ouders, naar het pierebadje, naar de snackbar voor een patatje enz. Dit Nijntje gedoe heeft niets met kamperen te maken, maar meer met een ‘Blijf van de camping af’ gebeuren. Zelf ben ik als baby-boomer halftijds opgegroeid in Bakkum; gewoon eerst in een ouwe legertent en later met een tenthuis. Nijntje bestond nog niet, en gelukkig maar, want nu konden wij vrij=uit spelen en onze eigen fantasie en creativiteit ontwikkelen. Wij leerde als peuters wandellen, naar deieren kijken, de zee ontdekken en met schelpen spelen in de grootste zandbak ter wereld kuilen scheppen, in bomen klimmem (Apenlaan), we leerden over het weer, Kortom als peuter en later als kleuter leerden wij hoe het is om vrij te zijn, van de natuur, in de ruimste zin, te genieten; iets waar ik en velen met mij nu nog staads van profiteren en met warmte op terug kijken.
    Begrijp me goed, ik heb niets tegen Nijntje al-dan-niet in Caravanvorm, maar dan voor een paar uurtjes en niet om je vakantie in door te brengen. Misschien is een Nijntje Speelhuisje bij de camping-speeltuin dan een betere optie.

      /   Reply  / 
  2. Tuinkussens

    Ik vind het juist erg leuk deze Nijntje caravan! Nadeel is wel dat het alleen voor kinderen erg leuk is, volwassen is het natuurlijk niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>