Nijntje speeltuin geopend in Madurodam

Schermafbeelding 2016-03-24 om 12.13.58De nijntje speeltuin in Madurodam is gisteren officieel geopend. Het themapark heeft hiermee een speeltuin voor de (aller)kleinsten gerealiseerd en een leuk fotomoment voor (klein)kinderen. De speeltuin onderstreept hoe belangrijk beweging is voor kinderen, ook voor de (aller)kleinsten.
 

Bij de ingang van de speeltuin staan grote nijntje en nina beelden om de bezoekers te verwelkomen. Daar kan iedereen met ze op de foto. In de speeltuin kunnen kinderen schommelen, klimmen en klauteren. Ter introductie van de speeltuin organiseert Madurodam de ‘nijntje dagen’. Deze zijn van 24 tot en met 28 maart 2016. Tijdens de ‘nijntje dagen’ in Madurodam mogen alle bezoekers met kinderen van 0-6 jaar een speurtocht doen. Zij gaan dan op zoek naar nijntje in Nederland. Ook is er een voorleeshoekje en een knutseltafel.
De speeltoestellen in de nijntje speeltuin zijn ontwikkeld door Boer speeltoestellen. Madurodam werkt samen met Mercis en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Madurodam ondersteunt het belang van het nijntje Beweegdiploma. Voor de opening werkte Madurodam samen met Zo Kinderopvang.

Over Madurodam
Madurodam is dé plek waar binnen- en buitenlandse bezoekers ontdekken waar ons kleine land groot in is. Sinds 1952 geeft Madurodam de grote verhalen van Nederland van generatie op generatie door. Tegenwoordig ook interactief en door ontdekkend leren: het bekende miniatuuraanbod is verrijkt met digitale en fysieke interacties en attracties. In de zomer van 2015 opende Madurodam een nieuwe attractie die bezoekers het verhaal van het begin van Nederland laat herbeleven. In Het Hof van Nederland ondergaan bezoekers een multi-zintuigelijke ervaring van ca. 4 minuten. De opbrengsten van Madurodam gaan naar goede doelen voor kinderen in de basisschoolleeftijd met als focus het ontdekken en ontwikkelen van het talent van de kinderen.

Over Mercis
In 1955 verschijnt het eerste boek over nijntje. Dick Bruna vertelt tijdens een vakantie aan zijn oudste zoon een verhaaltje over het konijn dat in de tuin van hun vakantiehuisje rondloopt. Hij maakt er tekeningen bij en zo wordt nijntje geboren. Sindsdien zijn er 32 boeken verschenen met nijntje in de hoofdrol. De boeken zijn inmiddels in meer dan 50 talen vertaald en er zijn wereldwijd ruim 85 miljoen exemplaren verkocht. Mercis beheert sinds 1971 wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle producten, waarvan speelgoed en boekjes het meest bekend zijn. Mercis is tevens de uitgever van de Nederlandse boekjes.

Bron: Madurodam

Lees ook:Nijntje gaat eindelijk met pensioen
Lees ook:Nijntje Pluis alweer 54 jaar!
Lees ook:Deze week jarig? Gratis naar het dick bruna huis!
Lees ook:Feest! Nijntje 60 jaar
Lees ook:Op vakantie in de Nijntje stacaravan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>