Deze week jarig? Gratis naar het dick bruna huis!

Schermafbeelding 2013-08-24 om 12.38.23De Utrechtse tekenaar en grafisch vormgever Dick Bruna, schepper van onder andere Nijntje, vierde gisteren zijn 86e verjaardag. Bezoekers die deze week jarig zijn, krijgen daarom gratis toegang tot het dick bruna huis. Sinds 2006 heeft nijntje pal tegenover het Centraal Museum  een eigen onderkomen. In het dick bruna huis –zonder hoofdletters, zoals de huisstijl van Dick Bruna voorschrijft – is de Bruna-collectie ondergebracht, door de maker langdurig aan het Centraal Museum in bruikleen gegeven. De collectie bestaat uit meer dan 7000 werken, waaronder kinderboeken, boekomslagen en affiche-ontwerpen die Dick Bruna pro deo maakte voor organisaties als Amnesty International en het Rode Kruis.

De bekendste is nijntje en haar familie pluis, maar er zijn meer onvergetelijke personages uit Dick Bruna’s pen voortgekomen, zoals betje big, boris beer en het hondje snuffie. Van een andere orde is het Zwarte Beertje, dat hij ontwierp als logo voor de ‘Zwarte Beertjes’, de befaamde pocketreeks van A.W. Bruna Uitgevers. Het dick bruna huis biedt een permanente tentoonstelling met een overzicht van het oeuvre van Dick Bruna. Kinderen kunnen er op speelse wijze kennismaken met de grondbeginselen van de beeldende kunst. Ze worden uitgedaagd te experimenteren met kleuren, vormen en lijnen.

Lees ook:Nijntje Pluis alweer 54 jaar!
Lees ook:Nijntje gaat eindelijk met pensioen
Lees ook:Feest! Nijntje 60 jaar
Lees ook:Nijntje speeltuin geopend in Madurodam
Lees ook:Op vakantie in de Nijntje stacaravan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>