Nijntje gaat eindelijk met pensioen

86 jaar….. en dan zegen dat je het rustiger aan gaat doen. Dan moet je je werk toch wel altijd met veel plezier gedaan hebben. Dick Bruna zet een punt achter zijn loopbaan en bergt zijn tekenspullen definitief op.

Het Nijntje-boek dat hij in 2011 uitbracht, is het laatste. Het Dick Bruna Huis bevestigt dat de 86-jarige tekenaar geen nieuw kinderboek meer uitbrengt. Dick Bruna begon zijn loopbaan met het ontwerpen van boekomslagen. Van zijn vele kinderboekjes is nijntje zijn bekendste creatie, een wit konijn met menselijke trekken.
Met dat besluit komt een einde aan een imposante tekencarrière. In 1955 kwam het eerste Nijntje-boek uit en in 2011 het laatste. Bruna werd in die periode wereldwijd bekend met de avonturen van Nijntje. Vooral in Japan is het konijn ongekend populair.

Bruna, die komende maand 87 jaar wordt, werkte altijd in zijn atelier in Utrecht. Dat atelier wordt nagebouwd in het Dick Bruna Huis in Utrecht. Bezoekers kunnen daar zien hoe hij werkte.

Dat Dick Bruna stopt, betekent overigens niet dat Nijntje uit het straatbeeld van de  Utrecht verdwijnt. Volgend jaar bestaat het konijn precies zestig jaar en daarom komt er een musical over Nijntje. Utrecht wil voor die gelegenheid ook een beeld van het konijn in het centrum plaatsen. Ook speelt Nijntje een prominente rol bij de start van de Tour de France, die volgend jaar in Utrecht plaatsvindt.

Dag Nijntje…. rust maar lekker uit! Je hebt ons veel, heel veel moois gebracht!

Lees ook:Nijntje Pluis alweer 54 jaar!
Lees ook:Deze week jarig? Gratis naar het dick bruna huis!
Lees ook:Feest! Nijntje 60 jaar
Lees ook:Nijntje speeltuin geopend in Madurodam
Lees ook:Op vakantie in de Nijntje stacaravan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>