Droogte-maatregelen in Nederland blijven van kracht

Hmmm… Ik dacht toch dat er gisteren wel genoeg regen gevallen was… Maar niet dus: de maatregelen tegen de droogte blijven nodig, ondanks de hevige regenbuien van de afgelopen dagen. Dat hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen vandaag gemeld na overleg.
De regenbuien hebben ervoor gezorgd dat de afvoer van de Rijn en Maas iets is gestegen, maar toch blijft deze nog veel te laag voor de tijd van het jaar. De drie partijen vrezen op basis van de weersverwachtingen en de lage afvoer dat herstel naar een normale situatie voor deze tijd van het jaar niet in het verschiet ligt. Alle maatregelen die de diverse landelijke en regionale waterbeheerders in de afgelopen weken tegen de droogte hebben genomen, blijven daarom onverminderd van kracht.

De watertemperaturen zijn de afgelopen week gestegen en daarmee loopt de waterkwaliteit iets terug. Er zijn meer meldingen van blauwalgen, vissterfte en zwemverboden. De drinkwatervoorziening komt voorlopig niet in gevaar, stellen de verantwoordelijken.

Ik zal het overigens maar meteen eerlijk toegeven: ik heb net de tuin gesproeid…

Lees ook:Volgend jaar minder vlinders door droogte van nu?
Lees ook:Niets in het leven gebeurt zomaar….
Lees ook:Help: de wasmachine vreet sokken!!!
Lees ook:Meer en meer senioren gaan trouwen
Lees ook:Overgansklachten geen reden meer voor huisartsbezoek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Droogte-maatregelen in Nederland blijven van kracht

  1. Pingback: Droogte is niet alles, maar let op waar je om vraagt: | 50plus

  2. Pingback: Volgend jaar minder vlinders door droogte van nu? | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>