Groentela van de koelkast broeihaard voor bacteriën

Een goede reiniging van je koelkast is geen overbodige luxe. Zeker als je je realiseert dat de gemiddelde koelkast  zo’n 7.850 bacteriën per vierkante centimeter bevat. De hoeveelheid overstijgt maar liefst 750 keer de veiligheidsgrens. Dit blijkt uit onderzoek. De meest voorkomende ziektemakers zijn E. Coli, salmonella en listeria.

Reden genoeg om de rest van de ijskast ook eens nader te bekijken. Om voedselvergiftiging te voorkomen, geeft Elsevier STIJL tips over de juiste indeling van jouw ijskast.

 

Lees ook:Jaren later kan voedselvergiftiging nog leiden tot ernstige ziekte
Lees ook:Vleeswaren en salades gevoelig voor koelkastbesmetting
Lees ook:Waarschuwing: alle groenten en fruit altijd grondig te wassen
Lees ook:Eieren in de koelkast? Helemaal niet nodig!
Lees ook:Slechte geurtjes in je koelkast? Pak ze aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>