Jaren later kan voedselvergiftiging nog leiden tot ernstige ziekte

Wij maken er vaak een grapje over in de familie. 'kijken naar de datum hoor, je weet het maar nooit hier…' is een veel geplaatste opmerking als de kinderen de ijskast induiken. 'De ham beweegt, is dat normaal?' We zijn nog van de 'weggooien-is-zonde-generatie'. Toch maar wat zorgvuldiger te werk gaan, want nu blijkt uit een Amerikaanse studie dat voedselvergiftiging jaren later zuur kan opbreken.Bepaalde bacteriën kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken die
na lange tijd pas opduiken. De e.coli-bacterie lijkt daarbij zeer
gevaarlijk te zijn.
Jaarlijks worden honderden mensen in ons land het slachtoffer van een
voedselvergiftiging, veroorzaakt onder andere door bacteriën in
voedingsmiddelen. De e.coli, salmonella en campylobacter zijn de meest
gehoorde boosdoeners.

Wie ermee besmet raakte, kan tien tot twintig jaar later bepaalde
kwalen krijgen. De wetenschappers ontdekten dat mensen waarbij ooit de
ecoli-bacterie huisde, nierproblemen kunnen krijgen, die soms zeer
ernstig zijn.

Niet alleen bedrijven en overheidsinstanties zijn verantwoordelijk voor
onze voedselveiligheid. Ook de consument speelt een belangrijke rol.
Door een onzorgvuldige bereiding en bewaring van voedsel werkt de
consument vaak zelf ziekmakende voedselbesmettingen en vergiftigingen
in de hand.

Lees ook:Bacterien in je buik zijn dikmakers
Lees ook:Floss je tanden en voorkom dementie
Lees ook:In je navel huizen heel wat bacteriën!
Lees ook:Navel blijkt broedplek voor nieuwe soorten bacteriën
Lees ook:Baarden zijn ‘bacteriële sponzen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>