Middagdip? Neem een ei!

‘s Middags thuis of op je werk een dipje? Je ogen branden je hoofd uit? Je voelt je plotseling lusteloos en je energie lijkt uit je weggestroomd? De één heeft er direct na de lunch last van, de ander krijgt een middagdip pas later op de dag. Eén ding is zeker: het duffe gevoel van een middagdip is behoorlijk irritant als je ‘s middags nog een heleboel op het programma hebt staan en dus niet lekker in je bed kunt kruipen.Wat kun je er tegen doen?

Probeer een hogere hoeveelheid eiwitten (proteïnen). Eiwitten uit eieren, en dan vooral uit het witte gedeelte, houden je wakker en alert. Ze geven een betere energieboost dan koolhydraten uit chocola, koekjes en snoep.

Onderzoekers van de Cambridge University bekeken hoe voedingsstoffen de hersencellen beïnvloeden die ons wakker houden. Een mengsel gelijk aan eiwitten uit eieren bleek deze cellen te activeren. Daardoor komt er orexine vrij, een hormoon dat je oppept en ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt. Suiker blokkeerde juist het vrijkomen van orexine.

“Als je kunt kiezen tussen jam of ei op je toast, kun je dus het beste voor dat laatste kiezen. Er zitten misschien net zoveel calorieën in, maar het eiwit zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt.”, aldus de onderzoekers.

 

Bron: NU.nl

Lees ook:Calorieën verbranden door The Shining of andere films te kijken!
Lees ook:Kauwgom remt je trek in een lekkere snack
Lees ook:Eieren zijn “superfood”
Lees ook:Een ei hoort erbij
Lees ook:Hoog tijd om aan de lenteschoonmaak te beginnen….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>