Eieren zijn “superfood”

Wat een positieve berichten toch over het ei deze week. Het product haalt je niet alleen uit je winterdip, neen, nieuw onderzoek heeft aangetoond dat eieren een belangrijke bron zijn voor eiwitten en belangrijke vitamines (vitamine D en B12) bevatten. Het ei mag weer terug op het dagelijkse menu. Mooi bericht zo vlak voor Pasen…..Daarnaast zijn eieren rijk aan een mix van essentiële aminozuren. Deze zijn belangrijk voor de groei en herstel van het lichaam bij zowel volwassenen als kinderen. Volgens de onderzoekers zijn de eieren niet alleen een boost voor de gezondheid, maar spelen ze ook een belangrijke rol bij het aanpakken van obesitas. Een gemiddeld ei bevat 80 calorieën en zou dus een goed ontbijt zijn als je op je gewicht wilt letten.

Een ei per dag bevat een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D. De gezondheidsvoordelen van eieren zijn zo groot: “Het lijkt helemaal niet overdreven om het ei superfood te noemen”, aldus hoofdonderzoekster Carrie Ruxton.

Lees ook:Kiwi’s zijn vitaminebommen!
Lees ook:Eieren zorgen voor sterke spieren
Lees ook:Gele kiwi beste bron van vitamine C
Lees ook:Eieren en vette vis halen je uit je winterdip!
Lees ook:Popcorn is een uitstekende snack

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eieren zijn “superfood”

  1. Pingback: Eieren even slecht voor de gezondheid als roken | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>