Eieren zorgen voor sterke spieren

Nog zo’n gezondheidstips: wist je dat vitamine D niet alleen goed is voor sterke botten maar ook gezond is voor de spieren? Dat weet namelijk niet iedereen. Ik heb het ook niet van mezelf uiteraard, het stond in het Plusmagazine.

 

 

 

Uit recent onderzoek blijkt dat oudere personen met een tekort aan vitamine D moeite hebben met alledaagse bewegingen, zoals traplopen en opstaan uit een stoel. Ook kan een vitamine D tekort leiden tot een verminderd evenwicht, een verlaagde weerstand, depressieve gevoelens en een verhoogd risico op diabetes. Zon is de belangrijkste bron van vitamine D. Met behulp van de uv-straling in zonlicht maken we vitamine D aan in de huid. Dat levert ongeveer twee derde van wat we nodig hebben. Helaas heeft de zon alleen van april tot oktober daarvoor kracht genoeg. We moeten het dus in de overige maanden ergens anders vandaag halen, bijvoorbeeld uit vette vis, vlees en roomboter. Maar vooral ook uit eieren! Een ei levert liefst een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Eieren bevatten bovendien veel eiwitten, de bouwstoffen voor spieren.

Wil je weten of je voldoende vitamine D binnenkrijgt? Doe een simpele test.

 

 

Lees ook:Vitamine D is goed voor de spieren
Lees ook:Vitamine D-tekort maakt bot oud
Lees ook:We moeten voldoende vitamine D binnen krijgen
Lees ook:Eieren en vette vis halen je uit je winterdip!
Lees ook:Wat te weinig vitamine D met je lichaam kan doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>