Eieren en vette vis halen je uit je winterdip!

Hoe is het, zit je nog in je winterdepressie of krabbel je al weer een beetje op? Het kan bijna niet anders of je moet vrolijk worden van het zonnetje. Je ziet weer gezichten gelukkig als je op straat loopt. Eerder zat iedereen nog verscholen achter z’n dikke sjaal en zag je alleen een paar ogen.

 

Maar goed, mocht je nog last hebben van de winterblues, zet dan de komende dagen eieren en vette vis op je menu. Deze twee voedingsmiddelen zitten namelijk vol vitamine D, een stof die je helpt bij het verslaan van een depressie blijkt uit onderzoek.

Tijdens het onderzoek moesten 80 vrouwelijke diabetespatiënten tussen 18 en 70 jaar supplementen met vitamine D slikken. Volgens de onderzoekers zijn diabetespatiënten en vrouwen namelijk vatbaarder voor depressies en andere geestelijke stoornissen, een combinatie van de twee zorgde dus voor een ideale testgroep. Na het onderzoek bleek het merendeel van de vrouwen zich minder depressief te voelen en hun lichaam beter aan te voelen.

De natuurlijke aanmaak van vitamine D in je lichaam wordt gestimuleerd door zonlicht. In de koude, donkere wintermaanden heeft je lichaam dan ook al snel een tekort aan deze vitamine. Voedingsmiddelen als eieren en vette vis kunnen je op die momenten helpen om meer vitamine D binnen te krijgen.

Lees ook:Vitamine D is goed voor de spieren
Lees ook:Eieren zorgen voor sterke spieren
Lees ook:Meer vitamine D in ons lichaam vermindert kans op dikkedarmkanker
Lees ook:Vitamine D-tekort maakt bot oud
Lees ook:We moeten voldoende vitamine D binnen krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>