Kiwi’s zijn vitaminebommen!

De kiwi is het hele jaar verkrijgbaar, van mei tot december worden kiwi’s aangevoerd uit Nieuw-Zeeland, van december tot maart uit Frankrijk, Griekenland, Italië en daarna tot en met mei is Chili aan de beurt. Geen reden om er niet elke dag een paar uit te lepelen en ontzettend aan je weerstand te werken. Ze bevatten meer vitamine C dan veel andere fruitsoorten.


De kiwi bevat maar liefst 166 % van de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Als goede kaliumbron normaliseert het je hartritme en zorgt het voor de overdracht van zenuwimpulsen. Kiwi’s bevatten pectine, dat je cholesterolgehalte verlaagt, aminozuren, bètacaroteen, foliumzuur, magnesium, koper, zink, mangaan, fosfor, vitamine A en vitamine E. Verder zitten er ook natuurlijke koolhydraten, eiwitten en extreem weinig vetten in. In totaal telt één kiwi 24 calorieën.

Onderzoekers aan de universiteit van Oslo hebben vastgesteld dat het dagelijkse eten van twee of drie kiwi’s effecten had die vergelijkbaar waren met het dagelijks innemen van aspirine, zoals artsen vaak aanraden om cardiovasculaire ziektes te voorkomen.
Bron: Goed Gevoel

Lees ook:Kiwi rijk aan vitamine C
Lees ook:Beste manier om een kiwi te schillen (video)
Lees ook:Gele kiwi beste bron van vitamine C
Lees ook:Eet kiwi’s en kom gezond de winter door
Lees ook:Mandarijnen zijn oh zo gezond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>