Mandarijnen zijn oh zo gezond!

 

In elke supermarkt liggen momenteel de netjes en kistjes mandarijnen voor lage prijzen naar je te lonken. En gek, ik had nooit zoveel met deze vrucht tot vandaag…….. Ooit, in een ver verleden heb ik me wijs laten maken dat er (bijna) geen vitamine C in een mandarijn zit. En laat dat nou een grote fabel zijn! In een mandarijn zit zoveel vitamine C dat je met 1 stuk per dag al genoeg binnenkrijgt. Maar daarmee zijn we er nog niet….

 

Mandarijnen bevatten erg veel vitamine C en anti-oxidanten, ze bevatten nauwelijks vet en geen cholesterol,
maar wel weer vezels, die belangrijk zijn voor de stoelgang. Per 100 gram bevatten ze ongeveer 50 calorieën en ze bestaan voor 86% uit water. Naast Vitamine C bevatten mandarijnen ook vitamine A, B1, B2, B6 en B11 en de mineralen Calcium, Fosfor, Magnesium en Zink.

Ook zijn er enkele studies gedaan en daaruit is gebleken dat mandarijnen de kans op verschillende ziektes doet verkleinen waaronder diabetes, aderverkalking, beroertes en leverkanker. De belangrijkste oorzaak hiervoor is het vitamine A wat erin zit, deze vitamine geeft de mandarijn ook zijn oranje kleur.

 

 

Lees ook:Kiwi’s zijn vitaminebommen!
Lees ook:Mandarijnen, hapklare vitamines!
Lees ook:Pitten van de watermeloen niet weggooien! Ze zijn supergezond!
Lees ook:Makreel is een weldaad voor lichaam en geest
Lees ook:Spruitjes bomvol vitamientjes (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>