Een ei hoort erbij

Snoep er lekker van, want alle verhalen dat het slecht zou zijn voor je zijn onzin. Het cholesterolgehalte in eieren heeft slechts een klein, medisch onbeduidend effect op je gezondheid, aldus onderzoekers. Het is dus niet ongezond om meer dan 3 eitjes per week te tikken.

Artsen raden aan om hoogstens drie eieren per week te eten. Maar nu blijkt dat ze helemaal niet ongezond zijn omdat ze een onbeduidend effect hebben op je gezondheid. De onderzoekers ontdekten dat je eetgewoonten voor slechts een derde invloed op je cholesterol hebben. Andere risicofactoren zijn roken, overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging. De grootste schuldige bij voeding voor een te hoge zijn verzadigde vetten.

Mensen die genetisch gezien vatbaarder zijn voor een hoge cholesterol moeten zich echter wel nog steeds beperken tot twee of drie eieren per week. Volgens de onderzoeker  bestaat een grote misvatting over de invloed van je eierconsumptie op je cholesterol. Verzadigde vetten zijn namelijk veel slechter.

Bron: HLN

Lees ook:Een ei hoort erbij
Lees ook:Van veel eieren eten kun je prostaatkanker krijgen
Lees ook:Walnoten superfood: goed voor bloedvaten
Lees ook:Eieren even slecht voor de gezondheid als roken
Lees ook:Zin en onzin over eieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>