Van veel eieren eten kun je prostaatkanker krijgen

Rustig met de eieren heren! Jullie denken misschien dat het de potentie verhoogt, maar het kan ook aardig wat ellende veroorzaken. Mannen die namelijk wekelijks meer dan twee en een halve eieren eten, lopen 80 procent meer kans om prostaatkanker op te lopen, dat beweren Amerikaanse onderzoekers. De wetenschappers aan de universiteit van Harvard bestudeerden meer dan 27.000 mannen gedurende 14 jaar en ontdekten ze een verband tussen de consumptie van eieren en kanker. Ze keken ook naar de invloed van gevogelte, rood en verwerkt vlees, maar dit verhoogde het risico niet. Dit zou kunnen komen door het hoge niveau van cholesterol en choline, dit is een stof die de cellen helpt functioneren, in eieren. Maar andere experts beweren dat andere factoren, als ongezonde eetgewoonten, de oorzaak kunnen zijn.Artsen raden aan niet meer dan drie eieren per week te eten omdat dit het risico op hartaanvallen en beroerten zou kunnen vergroten door de cholesterolrijke inhoud. Kankerexperte Sarah Williams: “Er werd in het verleden al onderzoek gedaan naar het verband tussen eieren eten en deze vorm van kanker, maar de resultaten spraken toen elkaar tegen.

Lees ook:Koffie drinken voorkomt prostaatkanker
Lees ook:Mannen sterven vaker aan kanker
Lees ook:Massamedia en gezondheid gaan samen
Lees ook:Geen zin in darmkanker? Eet veel vis!
Lees ook:Snurkers hebben veel grotere kans op kanker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Van veel eieren eten kun je prostaatkanker krijgen

  1. stomme onderziekje

    ja en van orale sex krijg je keelkanker who the hell cares wat al die onderzoeken zeggen, gewoon leven en doen waar je zin in hebt.

      /   Reply  / 
  2. pavenofgold

    Dit is natuurlijk weer wetenschap op zijn kop.
    Tis duidelijk dat hier iemand zich verveelde met de onderzoek resultaten en er maar wat moois van heeft gemaakt.
    Een verband wat getrokken word heeft dus met het totale eetpatroon van iemand te maken,niet alleen met eieren eten dus.

    De hele cholesterol mythe is ook al lang geleden onderuitgehaald.Cholesterol uit voeding word niet door het lichaam erkend als endogeen cholesterol. die hele fabel mag terug de kast in
    En het enigste wat blijft staan is dat een eitje eten gewoon gezond is.

    En wat het verband met choline in dit artikel nou zegt, is me ook maar een vraagteken. Choline is een zeer belangrijke stof om te zorgen dat we genoeg acetylcholine aanmaken in ons brein.

    Ga maar eens onderzoeken publiceren wat er gebeurt als daar een defect in zit.

    Maar goed wetenschap en journalistiek is niet iets wat anno 2011 nog gepaard gaat samen met enige basale kennis. Deze artikels maken de mens maar onzekerder en onzekerder over wat nou wel en niet meer te eten.

    Breek de dag, tik een eitje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>