We worden pas écht goed in shoppen als we 57 zijn!

Pas als we de 50 gepasseerd zijn worden we goed in shoppen blijkt uit onderzoek van shoppingsite ‘Myhigh’ bij meer dan 2.000 vrouwen. We shoppen zelfverzekerder en ruilen doen we onze aankopen nog nauwelijks. Hoeveel verkeerde aankopen hebben we dan al niet gedaan zeg? Je hebt het over kapitalen vrees ik zomaar.

 


“Vrouwen spenderen eerst ruim 40 jaar aan het uitzoeken welke kleren echt flatteren en krijgen daarbij veelal advies van vriendinnen en familie. Eenmaal de 55 gepasseerd zijn, worden we veel slimmer in het selecteren van de juiste kledij”, verklaart Niki Blackmore van Myhigh.


 Omdat er slimmer gewinkeld wordt, gaat er ook minder budget verloren. Uit de studie blijkt dat dames van rond de 57 gemiddeld 60 euro spenderen op één maandelijkse shoppingtrip. Ze blijken ook sluwer in het opsporen van koopjes en we vrezen zelfs niet om korting te vragen. Het wordt ook allemaal veel minder frustrerend, aangezien de meeste vrouwen dan al lang een drietal lievelingswinkels hebben uitverkoren om hun kleerkast mee te vullen. Ze hoeven ook niet eindeloos lang in pashokjes te staan om de perfecte nieuwe outfit samen te stellen.

In tegenstelling tot heel veel jongere dames, hebben 55-plussers zelden overbodige items in hun kast hangen. Gemiddeld zitten er slechts 4 ongedragen kledingstukken in de collectie. Er wordt dus veel minder impulsief gewinkeld, met als gevolg dat dames van 57 op elke 20 aankopen maximaal één à twee keer terug moeten naar de winkel om iets te ruilen. 

”Met ouderdom komt ook vertrouwen. Dames leren hun lichaamsvorm te aanvaarden, kunnen zich zeer zelfverzekerd kleden en shoppen efficiënt”, besluit Blackmore.

Lees ook:Online personal shopper voor mannen: The Cloakroom
Lees ook:Waarom geven bedroefde mensen meer geld uit
Lees ook:Seks wordt voor vrouwen pas echt fijn als ze 50-plus zijn!
Lees ook:Rijpe dames in sexy lingerie
Lees ook:Vrouwen wassen wat af in hun leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>