Breiende oma’s in Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café

Schermafbeelding 2013-06-22 om 09.37.21Granny’s Finest is een jong, sociaal modemerk waarbij een brug wordt geslagen tussen generaties op een fashionable manier. Jonge creatieve talenten en ouderen werken samen aan ontwerp en het maken van modeaccessoires. De gemaakte items worden vervolgens verkocht in diverse winkels en van de opbrengst worden gezellige activiteiten georganiseerd voor alle deelnemers. Op 25 juni nodigt het NN DE Café de grannies uit om te breien op de mooie nieuwe ontmoetingsplek nabij het vernieuwde Rotterdam Centraal station.Granny’s Finest, een Nederlandse social enterprise, koppelt jonge ontwerpers aan breiende oma’s. Op deze manier brengen ze hippe kleding die op ambachtelijke wijze gemaakt wordt aan de man. De jonge ondernemers gaan met hun bedrijf daarnaast de eenzaamheid in verzorgingshuizen tegen.

Social enterprises zijn bedrijven die de wereld willen verbeteren en zijn in alle sectoren van het bedrijfsleven te vinden. Niet de winst staat voorop, maar de bijdrage aan de samenleving. De bedrijven willen sociale of ecologische problemen oplossen door bijvoorbeeld ongebruikelijke groepen werknemers aan elkaar te koppelen. In het geval van Granny’s Finest zijn het jonge ontwerpers en ouderen in het bejaardenhuis. Jonge ontwerpers geven hun ontwerpen aan bejaarden, die de ontwerpen breien.

Podium voor jong talent

In het NN DE Café krijgen veelbelovende kunstenaars de kans hun werk te tonen in de art space. Dit doen we met wisselende tentoonstellingen en in samenwerking met culturele instellingen uit de stad. Momenteel is de fototentoonstelling De Kracht van Rotterdam te zien. Milan Boonstra, een van de fotografen van de stadsexpositie De Kracht van Rotterdam, presenteert op dinsdag 25 juni een nieuwe serie foto’s. Hij heeft de breiclubs op locatie vastgelegd en laat ons een eigentijds portret van de grannies zien.

Lees ook:Zeg…ken jij Granny’s Finest al?
Lees ook:Ouderenfonds brengt oudere breiers samen in Zaltbommel
Lees ook:Arne & Carlos komen breien op de Huishoudbeurs
Lees ook:Ouderen twitteren zich suf!
Lees ook:Opbrengst eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar stranduitjes Nationaal Ouderenfonds

1 Reacties // Reageer

One thought on “Breiende oma’s in Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café

  1. Stoffen Kraam

    Een zeer leuk initiatief! Breien en ander handwerk is tegenwoordig al lang niet oubollig meer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>