Sushi vaak vol met bacteriën

Hè getsie, om misselijk van te worden dit bericht.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat Sushi in all-you-can-eatrestaurants vaak niet vers is en vol zit met bacteriën. Of we er nu nog wel zo van kunnen smullen…….

 

Twee derde (64 procent) van de onderzochte sushi is onder de maat. De versheid en hygiëne verschillen per restaurant, maar geen van de restaurants uit het onderzoek heeft het allebei helemaal op orde. Het schortte in de twintig restaurants in de test vooral aan de hygiëne. De E.coli-bacterie, ook wel bekend als de poepbacterie, werd regelmatig aangetroffen.

Sommige van de aangetroffen bacteriën duiden op het te lang of te warm bewaren van de sushi, andere duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding, bijvoorbeeld door vuile snijplanken of het niet vaak genoeg wassen van de handen. Hoe minder vers en hygiënisch de sushi, des te groter is de kans op ziekteverwekkers.

In totaal haalden slechts twee van de restaurants een voldoende, een krappe 5,9. Dat is gehaald door Itoshii in Hoofddorp en You Hachi in Hillegom. De achttien andere restaurants voldeden niet. Ze kregen een 5,5 of lager.

De Consumentenbond vindt dat de sushirestaurants de hygiënevoorschriften veel beter moeten naleven. ”Juist bij sushi met rauwe vis is het extra belangrijk dat de boel vers en schoon is”, zegt directeur Combée.

Lees ook:Waarschuwing: broodjes kebab bevatten poepbacterie!
Lees ook:‘Geraspte kaas bij de supermarkt is vaak niet vers’
Lees ook:Miljoenen ziekteveroorzakende bacteriën in je huis…
Lees ook:Zelf sushi maken
Lees ook:Baarden zijn ‘bacteriële sponzen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>