Ho ho: stop de persen! Wat ik nou toch niet lees op Nu.nl: De versheid van geraspte kaas die in supermarkten wordt verkocht laat vaak te wensen over. Uit een test van de Consumentenbond bleek dat meer dan de helft van de zakjes geraspte kaas niet vers was. Kwalijke zaak natuurlijk (…al zal de echte kaasliefhebber waarschijnlijk sowieso liever niet van die zakjes kopen…).Slechts een kwart scoorde een goed of zeer goed oordeel voor versheid. Van de zestien onderzochte soorten geraspte kaas bevatten er negen te veel schimmels en gisten. Zelfs conserveringsmiddelen en vacuüm verpakken kon dit niet tegengaan. De kaas in vijf van de onderzochte zakjes kan zelfs bedorven worden genoemd. Toch is het niet alleen slecht nieuws wat de klok slaat: qua hygiëne scoren de meeste kazen wel goed. In geen van de zakjes werden alarmerende hoeveelheden schadelijke bacteriën aangetroffen. (bron: nu.nl/novum)
Lees ook:Sla niet langer dan twee dagen na aankoop bewaren
Lees ook:Schimmels, en gezondheidsrisico’s door was binnen te laten drogen
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Bladerdeeg-gehakttriangels (recept)
Lees ook:Ouderwetse voorjaarsgroente: raapstelen (recept)