Waarschuwing: broodjes kebab bevatten poepbacterie!

Mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangere vrouwen kunnen beter geen broodje döner kebab eten. Dat adviseert de Consumentenbond. In meer dan de helft van de broodjes kebab die door de Consumentenbond onderzocht is blijken namelijk bacteriën te zitten. En wat voor bacteriën…..Stil je trek maar liever met een kroket of patatje, want geloof het of niet, in een aantal gevallen werd zelfs de zogenaamde ‘poepbacterie’ (Escherichia coli) aangetroffen. Brrrr……. nog trek?

 

 

 


De hoge hoeveelheid bacteriën in de broodjes duidt op een slechte omgang met hygiëne. De consumentenbond onderzocht 49 broodjes en de helft daarvan bevatte zo veel bacteriën, dat mensen er ziek van kunnen worden. In vijf broodjes trof de Consumentenbond zelfs een ‘poepbacterie’ aan. “De bacterie kan op een broodje terechtkomen doordat iemand in de productieketen na toiletbezoek zijn handen niet wast”, schrijft de Consumentenbond.

De broodjes werden gekocht bij tien willekeurige verkooppunten in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda. In een Amsterdamse shoarmazaak werd het slechtste broodje gekocht.

 

Lees ook:Sushi vaak vol met bacteriën
Lees ook:Slippers één grote bacteriehaard
Lees ook:Pyjama’s worden te weinig gewassen…… smerig!
Lees ook:Bacterien in je buik zijn dikmakers
Lees ook:Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Waarschuwing: broodjes kebab bevatten poepbacterie!

  1. Trein

    Verbaasd mij helemaal niets. De gemiddelde kebabzaak ziet er niet uit en zelfs van buitenaf zie je dat hygiëne niet op de eerste plaats staat.

      /   Reply  / 
  2. Agnes

    65 plussers, zwangere vrouwen, en de rest van de bevolking kan het dus beter ook niet eten. Bah zeg! Doe mij maar een patatje dan.

      /   Reply  / 
  3. Meine

    Ome willem vroeg het vroeger al!!
    Lust jij ook een broodje???????
    Heh bah ome Willem

      /   Reply  / 
  4. leon

    Ik vind dit pure bangmakerij naar mijn idee denk ik dat niet alleen kebab zaken onhygiënisch zaken doen maar veel meer restaurants en fastfood ketens. Het is nu alleen zo dat de kebab zaken als eerst onderzocht zijn en dat de resultaten dan meteen gepubliceerd worden alsof er in elk broodje kebab een keutel kan zitten. Terwijl er veel zaken zijn die wel hygiënisch werken en goede producten leveren.

      /   Reply  / 
  5. aliyah

    Kan maar beter geen kebab meer eten. Maar mensen die dat willen eten hun eigen keus

      /   Reply  / 
  6. arno

    het is een duidelijk een pro israel loby tegen turkaya op deze perood van steun aan arabishe lent. want warrom wordt niet een paralel onderzoek over pizza en pannekoek ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>