Leespluim januari 2014 “Nog eentje voor het slapen gaan”

De maandelijkse leespluim voor het beste kinderboek voor januari gaat naar ‘Nog eentje voor het slapen gaan’ van Harmen van Straaten. Een boek vol sprookjes, versjes en verhalen over Spuit Elf, Henkie Tenkie, Tim en de Tsjoeketsjoektrein, Fien, Eend en nog veel meer. Voor grootouders heerlijk om uit voor te lezen. En door de mooie illustraties ook geweldig om gewoon in te bladeren en te kijken.

 

 

 

‘Naar bed, naar bed, zei Duimelot…’ Met deze overbekende regel van een klassiek kinderversje begint dit boek. Je kent ongetwijfeld het vervolg maar zou ‘Eerst een verhaaltje, zei Likkepot’ niet een passende tweede regel zijn? In tal van gezinnen, maar zeker bij opa en oma, maakt het voorlezen een vast onderdeel uit van de rituelen rond het slapen gaan.

Doordat het boek vol staat met zowel korte als lange verhalen, is er voor ieder moment wel een geschikt exemplaar te vinden, en ook voor iedere leeftijd. Heb je wat jongere kleinkinderen, dan kun je genieten van de korte gedichten en versjes voor het slapen gaan. Zijn ze wat ouder, dan kun je je hart ophalen bij de langere verhalen.

Lekker die schone lijfjes op je schoot en afscheid nemen van de dag…….

Lees ook:Het Grote Top 2000 a Gogo kijk-, lees-, en luisterboek
Lees ook:Eerst beter, maar inmiddels minder goed slapen door wintertijd…
Lees ook:Extra gevaar slapeloosheid: kort en slecht slapen vormt risico voor het hart
Lees ook:Red de geschiedenis met een boek
Lees ook:Beter slapen door wintertijd… (vannacht is het zover)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>