Zelf tomaten drogen en inmaken

Kilo’s tomaten heb ik geplukt de laatste maand en nog steeds lijkt er geen einde aan te komen. Weggooien doen we hier thuis niet aan, dus wie wil kan krijgen! Buren, vrienden, familie…… iedereen snoept mee. Volgend jaar pak ik het anders aan, dan ga ik ze drogen en inmaken, ‘k weet nu hoe dat moet……

 

 

± 2 kilo zongerijpte tomaten

1 liter olijfolie

enkele laurierblaadjes

1 theelepel gedroogde oregano

1 teentje knoflook, in stukjes

peper & zout

 

Halveer de tomaten in de lengte. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat

Laat ze bij ± 100°C twee uur drogen in de oven.
Zet de deur op een kiertje. Laat ze daarna afkoelen.
Doe ze in een schone glazen pot met de laurierblaadjes, de oregano, de knoflook, peper en zout en voeg de olijfolie toe.
Doe het deksel erop en laat 2 à 3 dagen trekken.
Verwijder dan de knoflook. Gebruik binnen de drie weken.
Tip: zet de mixer in het potje en je hebt een heerlijke tapenade of pastasaus!
Ook leuk om weg te geven!

Lees ook:Geroosterde wijting met knoflooksaus )recept)
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Scholrolletjes uit de oven (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>